L’Hospital Joan XXIII i Immunitas Vera organitzen la I Jornada d’al·lèrgia a aliments amb la participació dels pacients.

Tindrà lloc aquest proper dissabte, de 10:30h a 12:45h, a l’Àrea Docent, a la 4a planta, del centre hospitalari.

La Dra. Vanessa Gázquez i el Sr. Fernando Jaime Soler han coordinat una jornada que va adreçada a pacients, familiars, educadors i professionals relacionats amb persones afectades per al·lèrgies a aliments, i que pretén compartir les experiències de pacients i explicar les expectatives dels nous tractaments.

L’al·lèrgia a aliments s’ha duplicat al nostre país en poc més de deu anys. Tot i que l’al·lèrgia a aliments es pot presentar a qualsevol edat, és més freqüent en els infants; a Europa, per exemple, afecta de l’1 al 3% de la població adulta i del 4 al 6% de la infantil. En la nostra àrea geogràfica, els aliments que produeixen al·lèrgia amb més freqüència en nens són la llet, l’ou i el peix, seguits dels llegums i dels fruits secs. En adults, els aliments majoritàriament implicats són les fruites i els fruits secs, seguits pel peix, el marisc i els cereals.