Hem entrevistat a Josep Lladonosa Giró, una institució de la gastronomia de Catalunya. Ha estat abans de l’estrena dels premis que porten el seu nom.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l’impuls de l’Ajuntament de Les Borges Blanques i l’apadrinament dels germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català, figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània.
Lladonosa i Giró, Premi Nacional de Gastronomia i Creu de Sant Jordi, és un dels referents de la cuina de Catalunya. Autor del «Gran llibre de la cuina catalana» amb més de vint edicions, i un dels més venut sobre gastronomia al país. També és autor d’èxits com «El llibre de les sopes», «El llibre dels guisats i les picades», «La cuina catalana més antiga», «El llibre dels arrossos», «La cuina de dos grans mestres» i «La cuina que torna».
Els classificats en les semifinals dels premi han estat Joan Zamorano, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; Joan Taltavull, i Guillem Garcia, tot dos de l’Escola Villa Retiro (Xerta), han estat -per aquest ordre- els joves xefs que competiran amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l’impuls de l’Ajuntament de Les Borges Blanques i l’apadrinament dels germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català, figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània.
Lladonosa i Giró, Premi Nacional de Gastronomia i Creu de Sant Jordi, és un dels referents de la cuina de Catalunya. Autor del «Gran llibre de la cuina catalana» amb més de vint edicions, i un dels més venut sobre gastronomia al país. També és autor d’èxits com «El llibre de les sopes», «El llibre dels guisats i les picades», «La cuina catalana més antiga», «El llibre dels arrossos», «La cuina de dos grans mestres» i «La cuina que torna».
Els classificats en les semifinals dels premi han estat Joan Zamorano, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; Joan Taltavull, i Guillem Garcia, tot dos de l’Escola Villa Retiro (Xerta), han estat -per aquest ordre- els joves xefs que competiran amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.
Des de divendres, han passat per l’annexe del Palau de Congressos 9 estrelles Michelin i nou sols repsol. En els diferents programes especials, hem pogut parlar amb alguns d’ells. Us hem deixat amb alguns dels moments que hem compartit parlant de gastronomia, en general, i de la gamba de Tarragona, en particular.
Josep Lladonosa i Giró
Josep Moreno i estrelles Michelin