La ciutat de Tarragona es prepara per celebrar el dia mundial del Chartreuse. L’efemèride dedicada al licor oficial de les festes arriba aquest diumenge 16 de maig. Enguany la jornada s’ha adaptat a la situació d’excepcionalitat, creant una ruta gastronòmica en què hi han col·laborat restaurants, pastisseries, carnisseries i gelateries.
Durant tota la setmana, els establiments participants en la iniciativa han elaborat diferents propostes culinàries amb el licor com a ingredient principal.
La Pastisseria Trill és un dels locals que s’ha sumat a la ruta gastronòmica preparant trufes, braç de gitano i mousse amb un toc de Chartreuse. En una entrevista a Tarragona Ràdio el propietari de la pastisseria, Toni Teuler, ha explicat que són postres que només elaboren en ocasions especials.
Altres establiments també s’han adherit a la iniciativa amb propostes ben variades. N’és el cas de la carnisseria Virgili, que elabora botifarra de Mamadeta, la beguda oficial de les festes de Tarragona.