Els Castellers de Vilafranca ho tenien claríssim des que es va donar el tret de sortida a la temporada castellera de la represa, aquella sense limitacions ni mascaretes: Sant Fèlix seria de 10 pisos. I així ho han treballat al pati d’assaig i així ha corregut per les xarxes de tot el món casteller. El castell de 10 verd pot arribar dimarts, després de tres dies d’intensitat castellera perquè els Castellers de Vilafranca també hauran de fitxar al Catllar dissabte, a l’Arboç diumenge, i a casa, en la diada de Vigília dilluns.

Per parlar de la intensitat que viuran els pròxims cinc dies els de Cal Figarot, conversem amb el seu president, Carles Mata, que defensa que la clau que els ha permès arribar fins a dia d’avui havent tastat la gamma extra i amb un ampli ventall de grans castells a la butxaca és l’assaig. “Des del minut 0 hem assajat tres dies per setmana. Mai a la vida al mes de febrer no recordo anar-hi dilluns, dimecres i divendres”. A tot això, hi afegeix el privilegi de ser una colla gran, que els permet tenir molta més gent, i “si aquest no ve n’hi pots posar un altre”.

Carles Mata ha recuperat el discurs de Sisco Benet en acabar l’últim assaig previ a Sant Fèlix i ha dit que tant al Catllar com a l’Arboç hi portaran tres i quatre de nou, a més d’un gamma extra encara per definir.

I per la cita de Sant Fèlix confia: “Tenim un ventall que perfectament podríem gastar totes les rondes i fer un castell -de gamma extra– a cada ronda”. A més, assegura que Sant Fèlix serà un dia molt gran perquè ell també veu moltes fotos “d’altres assajos i tothom està treballant”.

També hem parlat amb els Xiquets de Reus, que aniran “a màxims” a la Festa Major d’Igualada, plaça on han anunciat l’aposta ferma pel 2 de 8 folrat. Els de la camisa avellana esperen que això sigui un “revulsiu” pel mes i mig que els queda de temporada.

La Faixa

Debat, humor, història i actualitat. Són els quatre principals ingredients amb els quals la prestigiosa comunicadora i apassionada castellera Aina Mallol llença el programa-podcast setmanal La Faixa, una proposta de temporada que buscarà establir-se com el producte radiofònic casteller de referència a nivell nacional.