La comunitat educativa torna a mobilitzar-se. Els sindicats USTEC-STEs, SEPC, COS i Intersindical han convocat aquest dimecres una jornada de vaga en defensa del model d’immersió lingüística.

Els sindicats han organitzat una manifestació a la Rambla Nova de Tarragona, a les 12:30h, en contra de la sentència del TSJC que imposa un mínim del 25% del castellà a les aules. Aquesta, donava un termini de dos mesos a les escoles per aplicar-la, i divendres és la data límit.

La portaveu d’USTEC-STEs a Tarragona, Laura Ferré, ha demanat al Departament d’Educació i a la Generalitat que posin a disposició tots els recursos necessaris per salvar la llengua catalana, i ha exigit el reconeixement del català com a llengua vehicular durant totes les etapes educatives.

A la manifestació que ha acabat a les portes dels Serveis Territorials d’Educació, al carrer de Sant Francesc, s’hi han sumat estudiants de secundària i universitaris.

La vaga d’aquest dimecres és la quarta que es convoca a l’ensenyament aquest mes de març. La setmana anterior, els mestres van aturar les classes dimarts, dimecres i dijous. En aquell cas per reivindicacions laborals com el calendari i el nou currículum. Per aquests mateixos motius han organitzat noves jornades de vaga el 29 i el 30 de març.