La cultura tarragonina està de dol per la pèrdua de Sergi Xirinacs. El logopeda, psicòleg i dramaturg ens va deixar de manera sobtada aquest dimecres a l’edat de 74 anys. Xirinacs ha destacat per la seva aportació a la cultura de la ciutat a través del món del teatre.

Actor i autor de textos teatrals, va dirigir El Magatzem i en els últims anys ha estat al capdavant del col·lectiu TeclaSmit, on es va especialitzar en el teatre de text sobre obres clàssiques. De fet, actualment el col·lectiu té en marxa el cicle Dones Mite dins dels Clàssics a Escena i tenia diversos projectes en cartera. Fa poc més d’una setmana en parlava als micròfons de Tarragona Ràdio.

Un dels seus companys a TeclaSmit Teatre, Esteve Massalles, sosté que Xirinacs era l’essència del col·lectiu, que ara pateix una pèrdua irreparable.

L’Ajuntament de Tarragona també ha emès una mostra de condol tot recordant la seva figura com a regidor de Cultura del primer Ajuntament democràtic de la ciutat el 1979. Durant aquest temps va engegar iniciatives com ara l’Escola Municipal d’Art Dramàtic de Tarragona. Joan Cavallé, escriptor i gestor cultural, destaca l’energia de Xirinacs, que col·laborava amb tothom.

La seva mort ha generat ja diverses reaccions, com ara la de l’alcalde, Rubén Viñuales. La consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, ha manifestat que la cultura tarragonina queda una mica més òrfena.

Des de l’emissora pública municipal traslladem el nostre més sincer condol a la família i amics. Tarragona perd un gran dinamitzador cultural.

La cerimònia de comiat tindrà lloc dissabte a les 17h, al Tanatori Municipal.