Els llibres i les roses inunden els carrers de Tarragona en aquest Sant Jordi de sol i sense pluja però amb una clara davallada de temperatures.

A les 9h, les 137 parades de la Rambla Nova estaven a punt per afrontar una jornada trepidant que s’allargarà fins a les 21h del vespre.

Parades com la de la llibreria més antiga de la ciutat, l’Adserà, que precisament aquest 23 d’abril celebra el seu 58è aniversari. La seva responsable, Gertri Adserà, mostra la seva alegria perquè sant Jordi cau entre setmana i destaca que els dimarts i dimecres són els dies de més vendes.

Comparteix la idea que a Tarragona li va bé celebrar Sant Jordi en un dia no festiu l’Andreu Piñol, de la Llibreria el Soterrani. És el segon any que posen parada.

Els més matiners en passejar per les parades han estat els escolars. Molts centres educatius han optat per sortir al carrer i viure de primera mà un Sant Jordi per uns alumnes amb unes idees molt clares sobre llibres.

Al marge de gustos i preferències sobre llibres, hi ha unanimitat sobre l’estima que genera una celebració com Sant Jordi.

Sant Jordi a Tarragona es tancarà amb la tradicional ballada de sardanes a la plaça Verdaguer a les 19h i la diada castellera al tram del Balcó de la rambla Nova a les 20h. Serà la primera actuació conjunta de les quatre colles de la ciutat de la temporada.