La segona edició del Tetafest, el festival feminista i LGTBIQ+ de Tarragona, s’ha tancat amb un èxit rotund de públic i avança en el seu camí per consolidar-se com una cita permanent del calendari cultural de la ciutat. L’organització calcula que més de 5.000 persones han passat pel recinte del Camp de Mart entre divendres i dissabte. Només la cita estel·lar del festival Teta, el macroconcert de divendres amb Mala Rodríguez, Mabel Flores i Samantha Hudson va congregar més de 1.500 persones.
La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha volgut destacar que la magnífica resposta del públic ha demostrat que aquest era un festival necessari a Tarragona i que, de seguir aquesta evolució, es convertirà en una cita ineludible en el calendari d’esdeveniments culturals a Catalunya. Diu Pastó que van apostar per un festival familiar i inclusiu que servís per visibilitzar i normalitzar la cultura i l’activitat al voltant dels drets feministes i LGTBIQ+ i el temps i el públic els donen la raó.
A més del concert de divendres, dissabte es van tornar a congregar més d’un miler de persones a l’Auditori per a les actuacions de Maatkara i Miss Raisa. Durant tota la tarda de dissabte també es van aplegar centenars de persones per assistir els monòlegs (Dianela Padrón i Maga Paiva), mentre que la paella solidària preparada pel xef Pep Moreno, de Deliranto Salou va aconseguir repartir més de 200 racions.
Pel que fa a la Fira d’Entitats de dissabte, la vintena de col·lectius que hi han participat s’han mostrat exultants per l’interès que han despertat entre el públic. De la mateixa manera, els propietaris dels foodtruks que han prestat el servei de menjars han confirmat que han treballat excepcionalment bé durant aquest Tetafest 2023.
La recaptació del Tetafest està destinada a l’associació Heroïnes Anònimes, entitat que treballa per ajudar les víctimes de violències masclistes al Camp de Tarragona.