El festival La Terrasseta torna aquesta Santa Tecla, en la que serà la seva 12a edició. Serà entre els dies 14 i 17 de setembre, al Parc Saavedra. Propostes musicals, de circ, cinema i reflexió i posaran en valor la programació artística liderada per dones o persones de gèneres dissidents.

La Terrasseta d’enguany girarà al voltant del leitmotiv «Dones fugint a l’escenari». La directora del festival, Aida Banyeres, ha explicat que en total hi haurà 18 propostes. 8 seran concerts; 3 seran circ; hi haurà 3 dones dj; es faran dues sessions de cinema a la fresca i dues xerrades de cultura transformadora. Banyeres ha insistit en el compromís del festival de contractar i visibilitzar les dones i persones de gèneres dissidents i la descentralització de la cultura. Per això, aposten per la cultura de proximitat tant emergent com consolidada.

Aida Banyeres també ha destacat els preus populars del festival. Dijous i diumenge l’entrada valdrà 2€ tot el dia, i divendres i dissabte, 4€. També es podrà adquirir un abonament dels 4 dies per 10€.

La consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha reafirmat Banyeres en l’aposta per la visibilitat feminista de La Terrasseta. Ha afegit que és un festival amb una «sensibilitat especial» i que és una mostra que les festes s’han de programar de manera col·lectiva entre l’Ajuntament i les entitats locals.

Durant els dies de La Terrasseta hi seran presents el punt lila i arc iris i s’oferirà el servei de canguratge municipal.