La CEPTA crea un premi especialitzat en enoturisme. D’aquesta manera es vol distingir aquelles empreses que destaquen en aquest sector, en què la producció del vi, la gastronomia i el paisatge van estretament lligats. Es lliuraran cinc guardons diferents. Un dedicat a cooperatives, un altre a cellers particulars, botigues especialitzades, allotjaments i restaurants. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat, on no existeix cap altre premi d’aquestes característiques. El lliurament es farà el 30 de març, coincidint amb la Nit de l’Empresari que organitza la CEPTA anualment. Les empreses interessades en participar hauran de fer una memòria i respondre un qüestionari realitzat per especialistes en turisme de la URV. Les tres empreses que obtinguin una millor puntuació en cada categoria seran avaluades directament pel jurat. El coordinador del certamen, Antoni Salas, explica que el qüestionari serà un exercici d’autoavaluació per a les empreses. Diu que els permetrà saber què els fa falta per assolir l’excel·lència.Les empreses que s’inscriguin en aquest primer premi d’enoturisme de la CEPTA tindran matrícula gratuïta en un curs de formació especialitzat de 60 hores. Tarragona és la demarcació amb més Denominacions d’Origen de vi. N’hi ha vuit de diferents i unes 250 empreses que treballen en aquest sector.