La Fira de l’Oli omple d’activitat la Rambla Nova. 22 cooperatives de la DO Siurana participen en aquest certamen que arriba a l’onzena edició. La principal novetat d’enguany és que el certamen s’allargarà fins diumenge, per intentat captar clients entre tota la gent que té el costum de sortir a passejar. Aquest dissabte al matí s’ha fet un esmorzar popular, per poder tastar l’oli nou, fruit de la collita que encara està en marxa. A la tarda es farà un tast d’oli, amb l’assessorament dels especialistes del Panell de Tasts Oficials d’Olis Verges de Catalunya. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia. L’objectiu d’aquest certamen és donar a conèixer les propietats de l’oli d’oliva verge extra, un producte bàsic de la dieta Mediterrània. Per les cooperatives la fira és també una oportunitat de captar nous clients, deixant-los tastar el resultat de la collita d’olives. El president de la DO Siurana, Francesc Prats, explica que enguany la collita és molt més escassa, per la sequera de l’estiu. Assegura, però, que la qualitat de l’oli no se n’ha ressentit. En paral·lel a la fira, els restaurants de la Part Alta, Serrallo i Tarragona Essència també oferiran tastos d’oli de la DO Siurana i menús elaborats amb aquest producte.
La Fira de l’Oli porta els productes de la DO Siurana a la Rambla Nova
