Presentació del llibre Gitanes i gitanos catalans!, de Cinta S. Bellmunt, a càrrec de l’actor Oriol Grau Avui Llibreria La Capona. A l’acabar els parlaments, membres del grup Sabor de Gràcia, encapçalats per Sicus Carbonell, codirector del documental en què es basa el llibre, interpretaran en acústic la rumba Gitanos catalans. Ens acompanya l’autora, Cinta S. Bellmunt

Eduard Boada Pascual (Nulles, 1942) és el pregoner de les festes de Santa Tecla 2019, on hi està vinculat amb el còctel de la Mercè –que realitza des de fa dècades- i amb la creació del Rotet de Santa Tecla l’any 2008. Des de jove ha participat en el món festiu, destacant el grup de pallassos BoPaSa. Com a músic va tocar el saxo en la banda del regiment Badajoz 26. Va participar en la recuperació del Carnaval de Tarragona, d’on va ser Carnestoltes III, a més de creador de la popular sagnia que es repartia a les comparses. El tascaman Boada ha rebut  innombrables distincions i guardons de tota mena, destacant les de Copero mayor de la Corona Azteca, Boter d’honor del Carnaval de Tarragona, menció d’honor de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona i el Diploma al mèrit cultural de l’Ajuntament de Tarragona, que va ser atorgat al seu mític establiment: Casa Boada, fundat el 1947 per Salvador Boada Calbó i Victòria Pascual Castellnou, i on també hi treballà Pilar Cabré Budí. Casa Boada és un d’aquells indrets amarats de tarragonisme. Allí els seus pares hi van començar venent vi de la  Cooperativa agrícola Sant Isidre de Nulles i ell li ha sabut donar un toc personal amb els seus singulars entrepans, veritables obres d’art precursores de l’slow food. Al llarg de la seva vida #BoadaPregoner (així l’anomenen a les xarxes socials) ha creat més de tres-cents còctels populars, afició que va començar els anys 70, època en la que cal destacar els còctels “Altafulla oro de playa”, “Prades sabor de roble” i “Cambrils sabor de mar”, aquest qualificat l’any 1971 com a còctel més gran del món per l’agència portuguesa de notícies ANI. També ha fet xerrades sobre cocteleria, gastronomia i la història de l’Amparito Roca. Des de fa molts anys el senyor Boada realitza el còctel de Sant Roc, al Cós del Bou, on enguany ha estat nomenat canoner d’honor. També ha dut a terme còctels a diferents carrers i barris, com el del Miracle o Maria Cristina i per a entitats camptarragonines de tot tipus, com ara l’Ateneu de Tarragona, que en aquests moments promou una campanya popular per a què el govern català reconegui l’Eduard Boada amb la medalla Francesc Macià.

 

 

El Retaule de Santa Tecla. Representat per l’Esbart Santa Tecla i amb la música de la cobla La Principal de la Bisbal ampliada, dirigida per Francesc Cassú. (divendres 20, Catedral 22h) A través de la creació coreogràfica, descobrim la vida, la conversió i el martiri de la nostra patrona. Un dels moments més emotius i sentits de la nostra festa major. Gairebé 700 anys de ritual compartit que fan de la nostra celebració un exemple de continuïtat i tradició. Una cita ineludible amb la part més ancestral de la nostra festa. Sota la direcció general, escènica i coreogràfica de Lluís Calduch i Ramos, l’Esbart Santa Tecla ens convida, un any més, a la seva cita més especial amb la ciutat. Ens acompanya Lluís Calduch.

 

Marc Parrot en concert: Refugi. Marc Parrot ens ofereix un concert íntim i personal dins d’una iurta, nom que rep aquest petita tenda amb capacitat per a 80 persones. L’espai ofereix un lloc on aixoplugar-se de les inclemències de la vida quotidiana, un espai on gaudir durant una estona de les cançons que interpreta Parrot acompanyat dels músics Lluís Cartes i Dani Ferrer. Tots tres protagonitzen un muntatge en què experimenten amb els sons i juguen amb els contrastos, dirigits per Los Galindos. Espereu-vos algunes sorpreses: confessen la voluntat de trencar barreres i també els codis que regeixen els llenguatges escènics i musicals, sempre amb la finalitat d’impactar l’espectador i fer-li viure un univers d’emocions. (si pot ser, el Marc vindrà al teatre, o el tindrem x tele`fon. Si no, repetirem l’entrevista de la Silvia)

 Torna la Teclatapa a la plaça Verdaguer per fer-nos passar la gana entre acte i acte. Les compars Òscar Urgel n’és el portaveu

 

La revetlla del 22 a la plaça de la Font té com a protagonistes  l’Orquestra Estelada i Tremendos. Una nit especial que ens obrirà les portes, a ritme de les millors versions, del dia més esperat. Enguany ens acompanyen els lleidatans Tremendos i els tarragonins de l’Estelada, una de les orquestres de la ciutat que protagonitza més revetlles arreu del territori. Per Santa Tecla havien tocat a la Rambla Nova, a la plaça del Rei i fins i tot a la plaça Verdaguer. Avui faran la seva última actuació a la ciutat a la plaça de la Font, un comiat de luxe per a aquells que ho han donat tot per fer de les nits de revetlla moments inoblidables. Ens acompanyen en Wences i la Irene, fundadors de l’Estelada.

  

Dissabte, durant l’acte del pregó, també tindrà lloc al Saló de Plenaris, Ajuntament, l’Acte de lliurament del 42è Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural del Tarragonès. Enguany recau sobre l’Agrupament Escolta i Guia Alverna.

 

La Ràdio de les festes 01

La Ràdio de les festes 02

La Ràdio de les festes 03

La Ràdio de les festes 04

La Ràdio de les festes 05

La Ràdio de les festes 06

La Ràdio de les festes 07

La Ràdio de les festes 08

La Ràdio de les festes 09