El mes de febrer és tradicional al Camp de Tarragona menjar blaiets. Es tracta d’una galeta elaborada bàsicament amb mantega i amb segell propi: la imatge de Sant Blai. El dolç té propietats miraculoses que poden beneficiar a gremis com el nostre, el dels locutors de ràdio. Diuen que guareix el mal de coll. Ja ho diu la dita: ‘Sant Blai Gloriós, cura’m la gola i lleva’m la tos’. A Tarragona hi ha la tradició de beneir un cistellet amb fruita, caramels, avellanes i ametlles el febrer, per Sant Blai, que si es guarden i es mengen per la Mare de Déu de març, eviten els mals de coll. Fa segles que ja es feia però com el temps d’espera era llarg, per calmar als nens, les mares els donaven una galeta després de dinar. Sant Blai, que era metge, va salvar un xiquet que s’havia empassat una espina de peix de morir. D’aquest miracle ve la creença que protegeix les goles dels tarragonins, com explica la historiadora i portaveu de l’Associació dels Amics de la Catedral, Joana Virgili. De fet, a la Catedral de Tarragona, hi ha una talla de Sant Blai.