La Casa José Sirvent Garrigós enceta la temporada de torrons amb la mirada posada als 160 anys que celebraran aquest 2020. La Generalitat els va atorgar un premi per ser una de les empreses centenàries de Catalunya i, amb més motiu, per tenir més de 150 anys d’història. En la seva gran carta de dolços nadalencs trobem els habituals torrons de Xixona i el de Tarragona, dues especialitats que han anat passant de generació en generació.

Joana López, propietària dels establiments José Sirvent Garrigós, ha passat pel Matí de Tarragona Ràdio per destacar la tradició de les seves tendes fundades l’any 1860 a Tarragona i que han vist passar sis generacions de la família. Per a ella, la cura i el tacte que posen en les seves elaboracions ha estat un dels motius del seu èxit i és la raó principal perquè hagin rebut un premi per fer més de 150 anys.

La propietària ha destacat que els alegra molt veure com clients habituals venen a la tenda i els diuen que ho fan perquè els seus pares o avis ho feien. Joana López veu en la tradició un motiu d’èxit de la Casa José Sirvent Garrigós, que ha anat passant de generació en generació i esperen que així segueixi.

El torró de Xixona, el de llema cremada, les varietats de Xocolata i el de Tarragona són els més venuts, amb una mesura de barra catalana, que és d’uns 500 grams i té un preu d’entre 15 i 16 euros.

Els preus dels torrons han pujat per culpa de l’encariment de l’ametlla i la mel, matèria primera per excel·lència dels Torrons José Sirvent Garrigós. La pujada, segons Joana López, no ha estat molt alta ni significativa, per tant, no hauria d’afectar a la venda.

Com a novetat, la casa centenària ha fet unes ametlles farcides amb torró de Xixona o bé de xocolata i s’està plantejant l’elaboració d’un torró ecològic.