Si entreu a la pàgina web del celler Mas Martinet, podeu llegir: Vols descobrir les nostres finques, sentir el vent que acarona les vinyes dia a dia, trepitjar la terra que les alimenta i delectar-te amb el paisatge del Priorat? Una frase profunda, que pels que coneixen aquestes terres de llicorelles té un significat molt especial. Aquesta setmana, però, un incendi -el pitjor en el que portem de temporada- malmetia aquest bucòlic paisatge i les flames s’emportaven dues dècades de dedicació, delicadesa i cura de la família Pérez; ànima d’aquest celler que fa vins ecològics de territori. Un incendi que va cremar 24 hectàrees. Entre elles, una part de la vinya de la finca L’Escurçó, que ha quedat transformada per les flames. També un bosc centenari, i el fràgil equilibri i la simbiosi que es produeix entre la vinya i el bosc, en l’elaboració d’aquests singulars vins ecològics. 

Gairebé dues hectàrees de garnatxa en aquest coster del Priorat, envoltades per bosc centenari, com diu la companya Sara Sans a la Vanguardia. Hem conversat amb Sara Pérez

Celler Mas Martinet