L’Espai Turisme, al carrer Major, acull des d’aquest dilluns l’exposició “Carnaval 2015, retrospectiva 2014”, a càrrec de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona. La inauguració serà a partir de les 19h.
És el primer acte de la programació de Carnaval a la ciutat. Dóna el tret de sortida a més d’una setmana d’activitats festives i lúdiques.
A la mostra s’hi poden veure imatges de José Francisco Caro, Ildefonso Cuesta, Sílvia Ferrer, Joan Gabarró, Antonio Gené, Maria Dolors Granero, Andreu Gual, Ignacio Palao, Carles Riba, Òscar Serra, Fermín Serrano, Raul Uroz o Pilar Veciana. L’exposició es pot visitar fins al 22 de febrer. L’horari és de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h. Dissabte també resta oberta de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i diumenge, de 10 a 14 h.
D’altra banda, amb motiu de la celebració dels actes de Carnaval, la Biblioteca Hemeroteca Municipal i Tarragona Cultura inicien la secció virtual Històries del Carnaval, que es desenvoluparà al T/Blog (http://tblog.tarragona.cat) i a les xarxes socials de Cultura i Patrimoni des d’avui i fins al dia 17 de febrer. Durant aquest període cada matí es recuperaran imatges antigues del Carnaval tarragoní, que seran comentades per alguns dels seus protagonistes en primera persona.
A la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona es conserva una col·lecció de fotografies que recullen diversos aspectes del Carnaval dels anys 1982-1985. Juntament amb Tarragona Cultura, la Biblioteca Hemeroteca vol ara donar-les a conèixer a través de les xarxes socials i convidant a alguns dels seus protagonistes perquè parlin de records, anècdotes i vivències d’aquells anys. Per això, es publicaran diàriament una sèrie d’imatges fetes per Ramon Torrents d’Enfoc, Àngel Catena i Pajares, que aniran acompanyades dels comentaris de les persones que hi apareixen. Els convidats a fer aquesta mirada al passat són Eduard Boada, Joan Cavallé, Sansa, Ester Roca, Pep Blay, Magda Puyo, Francina Massó i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.
A través de les fotografies i les anècdotes que explicaran es podran veure les diferències que la festa mantenia respecte de l’actualitat. Alguns dels actes que se celebraven aleshores ja són història, com la sangria elaborada per Eduard Boada o la Guerra de la Farina, que tenyia els carrers de blanc. Els alumnes de l’Escola Municipal d’Art Dramàtic eren els encarregats del Seguici del Rei i la Reina i de les aules en resultaria un bon planter d’actrius i actors tarragonins. A més, recordarem com l’any 1985 sortia per primer cop el Ball de Diables durant el Carnaval.