L’Ajuntament de Tarragona ha fet una crida a través de les xarxes socials municipals i en concret des de la Biblioteca Hemeroteca per recopilar anècdotes a l’entorn de l’aigua del Carme. Aquesta beguda tarragonina es va començar a fabricar a la ciutat de la mà dels monjos Carmelites Descalços el 1909 tot i que l’elaboració del licor té l’origen a França el 1611. S’anunciava com un remei per a tot tipus d’indisposicions, marejos i indigestions que es venia a les farmàcies i es guardava a la farmaciola de les cases. Una barreja d’herbes amb un elevat grau d’alcohol, que prenien fins i tot els nens i nenes, diluïda en un terròs de sucre. Considerada una aigua miraculosa, va ser un dels remeis més populars del moment, que durant dècades es va utilitzar per curar tots els mals, i fins i tot, es va exportar fora.
Amb motiu de la recuperació històrica d’aquest medicament, la Biblioteca Pública de Tarragona, la Biblioteca del Seminari, la Biblioteca Hemeroteca Municipal i el departament de Filologia Catalana de la URV han decidit dedicar a l’Aigua del Carme el sisè Cicle de Patrimoni, que tindrà lloc a finals de maig.
Per una banda, el dimarts 28 de maig hi haurà una conferència a càrrec de la historiadora Mercè Gras amb el títol L’Aigua del Carme a Tarragona, un remei amb una llarga història. Seguidament, el dijous 30 de maig, hi haurà una altra xerrada de part d’Assumpció Huertas, professora de Comunicació de la URV, que parlarà sobre ‘Aigua del Carme: la marca i l’estratègia publicitària que ens transporten a una altra època’. Aquell mateix dia es podrà veure exposada una mostra de publicitat de la marca.
A partir del dimecres 5 de juny, dins el cicle Quan els objectes parlen, s’exposarà el cartell com a peça del mes i finalment, el divendres 7 de juny es farà una visita comentada als espais de l’Aigua del Carme de la ciutat, en principi en dues sessions.