L’Ajuntament de Tarragona està a punt d’adjudicar els últims estudis abans de portar el POUM a aprovació inicial. Es tracta dels informes d’inundabilitat i el de mobilitat generada. Es manté el calendari previst per l’actual equip de govern: el Pla d’Ordenació Urbana Municipal, ara revisat, passarà pel ple durant el primer trimestre del 2025.

A tot això, ja es pot consultar la memòria del procés participatiu del POUM de Tarragona, on també hi ha un breu resum amb les aportacions recollides en les sessions participatives realitzades. El procés es va iniciar al novembre del 2022 i van participar un total de 571 persones i es van recollir un total de 4.250 aportacions, de les quals prop de 2.200 són propostes. Hi van prendre part 93 entitats entre les que s’inclouen associacions i col·legis professionals, centres educatius, associacions de famílies o associacions ecologistes.

El conseller d’Urbanisme, Ignacio García, ha explicat a Tarragona Ràdio que es manté el calendari previst dins d’un procés que admet que és «complex». Destaca que serà un POUM que farà una aposta clara per la cohesió social i urbanística.

García sosté que estan a punt d’adjudicar els últims estudis pendents: el d’inundabilitat i el de mobilitat generada. Un cop tancada la redacció i es disposi de tots els informes, es passarà a l’aprovació inicial, prevista per al primer trimestre del 2025.