L’Ajuntament ataca els contenidors soterrats i de superfície per combatre a fons les paneroles.

Des del passat mes d’abril s’han efectuat més de 2.000 actuacions al clavegueram de Tarragona.

Es vol arribar a les 13.000 intervencions d’aquí a l’abril de l’any vinent amb l’objectiu d’acabar amb aquests insectes en el termini de tres o quatre anys. Tot un repte tenint en compte la resistència que presenten i que es reprodueixen amb gran facilitat.

L’equip de govern afirma que està sent un estiu tranquil en aquest sentit, que no té res a veure amb el de l’any passat. Fins ara, només hi ha hagut dos episodis per presència de paneroles a la via pública, la setmana passada a Sant Pere i Sant Pau i al Pretori. El primer va estar motivat per un descuit dels tècnics quan feien el tractament en un dels registres del clavegueram. El del Pretori encara s’investiga i properament s’hi actuarà de nou amb més profunditat.

El regidor responsable de Neteja Pública, Joan Sanahujes, diu que el sistema que ara s’aplica i que incideix en la prevenció està funcionant. Insisteix, però, en que els ciutadans tenen un paper clau per combatre les paneroles i altres animals o insectes a la ciutat. 

En els últims dies els tècnics de l’empresa responsable del tractament i d’EMATSA també netegen els forats dels contenidors soterrats per evitar possibles focus de paneroles. També s’actuarà als de superfície.

Un dels principals problemes amb què topa el consistori és que hi ha gent que dóna menjar als gats al carrer, i això atrau els insectes. S’ha identificat les persones que ho fan i en unes setmanes se les sancionarà si reincideixen.