Imatge d'una sala interior d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) on es veuen els peus d'uns aturats asseguts a la sala d'espera

L’atur puja de manera molt tímida al setembre a Tarragona, un 0,30%, i ho fa bàsicament al sector serveis. La nostra és l’única demarcació catalana on creix la desocupació. I és que Catalunya ha assolit el nivell de desocupació més baix en un mes de setembre des del 2007.

Actualment a les comarques tarragonines hi ha 39.406 persones sense feina i que en busquen, perquè estan apuntades a les llistes del SOC. La xifra ha crescut en 118 persones durant el setembre, o el que és el mateix, un 0,30%, segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri de Treball. L’atur ha pujat lleugerament a Tarragona però ha baixat, també de manera molt minsa, a la resta de demarcacions -un 1,40% a Barcelona, un 0,03% a Girona i un 0,07% a Lleida-. De mitjana, a Catalunya, l’atur cau un 1,02%.

Per sectors, la desocupació creix, essencialment, als serveis, amb 106 persones que han anat a l’atur. A l’agricultura ha pujat -8 persones més- però s’ha reduït a la resta de sectors, especialment a la indústria, on cau en 41 persones.

Respecte ara fa un any per aquestes dates ara hi ha un 7,65% menys d’aturats a les comarques tarragonines, o el que és el mateix, 3.266 persones menys en situació de desocupació.