L’Embutada torna a Tarragona el 8 de novembre. La Festa del Vi Novell portarà un programa ple d’activitats, que tindran lloc a la Plaça del Rei, a la Part Alta i que arrencaran amb actes previs des del 4. Pescadors i castellers celebraran l’arribada de la collita.

La novena edició de l’Embutada reunirà 25 cellers. El dia central començarà dissabte dia 8 de novembre a les 12 hores amb l’obertura de la plaça i amb l’arribada dels productors i el primer tast de vi novell i la mostra d’oficis. A la 13 h obrirà l’Espai Gastronòmic amb la participació dels locals de restauració el Cortijo, Forn Jordi Andreu, el Llagut i Soho Tarraco Sea Food. Anirà amenitzat de música, tallers, zones de tastos i d’altres propostes.

La primera activitat de l’Embutada està prevista el mateix dissabte a les 10.30 h, des del Portal del Roser. Es tracta de la ruta guiada Itinerari històric i tast de vi. A les 12 h, des del mateix punt, tindrà lloc la ruta Cercavila amb itinerari històric, tast de vi i músics. Durant tota la tarda, hi haurà actuacions musicals i una rifa fins a les 20.30 h.

La celebració vol rememorar l’antiga tradició tarragonina de pujar al nucli antic a tastar els primers vins de l’any. La consellera de comerç, Montse Adan, explica que es vol posar en valor la riquesa enològica del territori.

Els actes previs arrencaran el 4, amb l’objectiu d’anar difonent el món del vi i tot allò que passa al voltant del mateix a la demarcació de Tarragona, amb la col·laboració d’altres entitats de la ciutat. S’inclouen xerrades, tallers, projeccions, música i gastronomia. Totes les activitats són gratuïtes.