La Jove de Tarragona va completar una actuació de 3 de 8, 2 de 8 amb folre i 4 de 8. Els Xiquets també van apostar pel 3 i el 4 de 8, i en la tria de 8 i mig, van optar pel 5 de 8 d’entrada, a més d’un intent desmuntat de 7 de 8 en segona ronda.
Els de Sant Pere i Sant Pau també van abordar la Diada amb un castell de 8, el 3, i van completar l’actuació amb el 2 de 7 i el 3 de 7 amb el pilar. Els Xiquets del Serrallo van vestir l’11 de setembre de 4 de 7, 4 de 7 amb el pilar i 3 de 7.
A Valls, l’actuació de la vigília de la Diada aquest dissabte ha deixat tastets de gamma extra a la plaça del Blat. La Joves de Valls va carregar el 2 de 8 net, en una carregada que ha aixecat polseguera a les xarxes per si l’enxaneta arribava a xafar o no l’espatlla dels dos dosos, i també va descarregar la catedral i el 3 de 9.
Els rosats per la seva banda van estrenar pilar de 8, i és que la plaça del Blat ha estat testimoni del creixement del nou pilar de la Vella. El primer de 6 per Sant Joan, el primer de 7 a Firagost, i aquest cap de setmana 8 pisos. La Colla Vella va portar-hi també 4 de 9, 4 de 8 amb el pilar i 3 de 9.
Tot plegat en un cap de setmana on s’han alçat castells arreu del territori per la Diada Nacional de Catalunya, el mateix dia en què també s’ha conegut l’ordre d’actuació i la posició a plaça de les 42 colles que participaran al Concurs de Castells.