Les forces polítiques municipals coincideixen en dir que una repetició de les eleccions catalanes seria una notícia molt dolenta. A les portes d’obrir la campanya de les europees, PSC, Junts x Catalunya i PP han posat en valor aquests comicis en la tertúlia política de Tarragona Ràdio.

El portaveu de JuntsxCatalunya, Jordi Sendra, destaca la importància de les eleccions Europees però també té clar que les institucions comunitàries no han actuat ‘com esperaven’ en temes com la llengua o en la problemàtica dels pescadors.

Sobre una possible repetició dels comicis catalans, Sendra assegura que és una molt mala notícia i diu que hi ha diversos escenaris oberts amb l’opció d’investir Puigdemont president.

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, li recorda a Sendra que en la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern, i de Jaume Collboni com alcalde de Barcelona, els socialistes no van necessitar l’abstenció de qui havia obtingut més escons. Una cosa que ara Junts demana per fer president Carles Puigdemont. Ramos recorda que per primera vegada a la història, el Parlament de Catalunya no té una majoria ‘independentista’.

Ramos parla de la importància de les eleccions Europees tot explicant que el 80% de les normatives que s’apliquen s’acorden a la Comunitat. Lamenta que no es fessin coincidir amb les catalanes per evitar despeses econòmiques i més cansament en l’electorat.

La portaveu del PP, Maria Mercè Martorell, coincideix amb aquesta idea i assegura que tornar a les urnes per escollir la composició de la cambra catalana seria una pèssima possibilitat.

La tertúlia política ha sortit el carrer i s’ha celebrat a la plaça del Pallol coincidint amb el programa especial de Tarragona Ràdio en el marc de Tarraco Viva.