Les fruiteries tarragonines vendran l’últim dia de l’any el raïm per acompanyar les 12 campanades. Expliquen que la gent espera a última hora per comprar la fruita de la sort amb l’objectiu que aquesta arribi a la nit del 31 de desembre el més fresca possible.
La nit de Cap d’Any és tradició menjar dotze grans de raïm amb cada campanada, els dotze últims segons de l’any. La majoria de tendes de la ciutat ofereixen raïm de la vall del Vinalopó, a Alacant.
I és que la versió més raonable assegura que l’any 1909, els viticultors de la zona van tenir un excedent de producció. Per donar sortida al producte van estendre la idea que aquells que en mengessin 12 durant les campanades tindrien fortuna el proper any.
Fran Jurado, de la fruiteria Vallfruit, ha explicat que en dos dies venen una quinzena de caixes de raïm, pràcticament l’equivalent a tot l’any. El consumidor espera a adquirir el producte als dies 30 i 31 de desembre.
Més notícies:
- La Torre del Pretori será reconeguda com a Lloc de Memòria Democràtica
- Unes 200 persones participen al festival ‘Ponent al carrer’ del barri de Torreforta
- Illa reclama a la Comissió Europea que tingui en compte l’esforç del sector pesquer per augmentar els dies de sortida
- Victòria treballada del Mèdol Tarragona Volei SP i SP a Manacor per seguir com a liders de la 1era Nacional Femenina
- Empat sense gols del Nàstic a Vila-Real (0-0)


