Les fruiteries tarragonines vendran l’últim dia de l’any el raïm per acompanyar les 12 campanades. Expliquen que la gent espera a última hora per comprar la fruita de la sort amb l’objectiu que aquesta arribi a la nit del 31 de desembre el més fresca possible.
La nit de Cap d’Any és tradició menjar dotze grans de raïm amb cada campanada, els dotze últims segons de l’any. La majoria de tendes de la ciutat ofereixen raïm de la vall del Vinalopó, a Alacant.
I és que la versió més raonable assegura que l’any 1909, els viticultors de la zona van tenir un excedent de producció. Per donar sortida al producte van estendre la idea que aquells que en mengessin 12 durant les campanades tindrien fortuna el proper any.
Fran Jurado, de la fruiteria Vallfruit, ha explicat que en dos dies venen una quinzena de caixes de raïm, pràcticament l’equivalent a tot l’any. El consumidor espera a adquirir el producte als dies 30 i 31 de desembre.
Més notícies:
- Es reobre la circulació de vehicles i el carril bici del passeig marítim Rafael de Casanova
- El Club de Volei Sant Pere i Sant Pau fa història i llança una campanya de socis sense precedents
- La Guàrdia Urbana posa en marxa un dispositiu per controlar els possibles actes incívics al Bosc de la Marquesa
- Marina Picó s’incorpora al projecte de Lliga Femenina 2
- Les festes de Sant Magí enceten els dies forts