Les Jornades Gastronòmiques del Romesco arriben a la seva desena edició. Del 31 d’octubre al 16 de novembre diversos restaurants de la ciutat serviran receptes amb el plat com a protagonista. Seran maridades amb vins de la varietat macabeu de cellers de la DO Tarragona.
Durant dues setmanes, diferents restaurants serviran les seves millors receptes elaborades amb romesco. Per quart any consecutiu, els vins de varietat Macabeu de la DO Tarragona acompanyaran en el maridatge dels menús del Romesco de Tarragona. Tots els establiments serviran el plat amb els vins dels cellers participants. La consellera de Turisme de Tarragona, Montse Adan, explica que el romesco és una part identitaria de la ciutat i la volen posar en valor.
El president del Port de Tarragona, Santiago Castellà, diu que enguany és l’any del romesco i que això marcarà “un abans i un després per la ciutat”.
Els restaurants tenen tres formes de participació: el menú amb entrant, principal amb romesco i postres, el menú degustació amb l’obligació de què el 50% del menú tingui el producte, i la degustació. Cada local pactarà també el seu preu, així com els horaris i els dies de tancament. Els plats es poden presentar fins al 30 de setembre.
- Bla de Prússia: “L’aire que alimenta: CO2, catàlisi i nous camins”
- Més de 70.000 persones han utilitzat el servei de l’EMT a la platja aquest estiu
- L’esport inclusiu serà el protagonista d’aquest cap de setmana a Tarragona
- Les Jornades Gastronòmiques del Romesco arriben a la seva desena edició
- L’Ajuntament diu que la Santa Tecla 2025 ha estat un “èxit rotund” i seguirà treballant en la descentralització d’actes