El carril bici educatiu que ha de connectar els campus Sescelades i Catalunya de la URV ja es comença a dibuixar. Les obres han començat aquest dimecres amb el primer tram que pujarà pel carrer Ramon Comas i Maduell. Es connectarà amb el centre de la ciutat a través de la passarel·la superior a l’A-7. Les obres estan pressupostades en 175.000 euros. Es preveu que s’acabin l’octubre del 2021, coincidint amb l’inici del curs universitari.

El conseller de Mobilitat, Xavi Puig, ha afirmat que el carril bici educatiu donarà servei a 18 centres i està adreçat, principalment, a la gent jove. Així doncs, Puig afirma que estan “molt contents” de poder tenir un carril bici “que generi cohesió i sostenibilitat”. També diu que l’aposta del Govern és de fer més equipaments com aquest per tal de treure protagonisme als cotxes.

La URV ha estat cabdal perquè el carril bici educatiu sigui una realitat. La Universitat fa una aposta per descarbonitzar el centre i creuen que aquesta fita es pot aconseguir gràcies a canviar la manera de moure’s. El responsable del Pla de Medi Ambient de la URV, Toni de la Torre, comenta que l’entrada i sortida de gent dels seus campus suposa un 90% de les seves emissions.

Recorregut del carril bici

El carril bici educatiu començarà al Campus Sescelades i pujarà pel carrer Ramon Comas i Maduell. D’allà, es connectarà amb el centre de la ciutat a través de la passarel·la que passa per sobre de l’A-7. Pujarà per l’Avinguda Catalunya i baixarà cap a la plaça Imperial Tàrraco per Marquès de Montoliu. Tindrà una llargada de més de 2 km.

Per connectar-se amb els barris de Ponent, el carril continuarà pels vials laterals de l’Avinguda Roma, els quals es deixaran pel pas de vehicles de mobilitat personal i residents. Els autobusos de l’EMT passaran pel centre de l’avinguda i les parades es traslladaran a la part que ara separa la via central amb la lateral.

Deixa un comentari

Al deixar un comentari accepto les condicicons detallades en la nostra política de privadesa

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *