Les quatre colles castelleres de Tarragona actuen aquest dissabte per celebrar la Diada de Santa Tecla. Serà a partir de les 13 h, quan els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau alcin els seus castells, torres i pilars a la plaça de la Font.

Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes, i la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tancaran l’exhibició i s’executaran seguint també l’ordre sortejat i amb el tradicional pilar al balcó. En acabar, toc de vermut dels grallers i timbalers.

La diada es podrà seguir en directe a Tarragona Ràdio en connexió amb TAC12.

Els pilars caminant protagonitzen la jornada castellera de la Mercè

L’endemà, diumenge, diada de la Mercè, les colles es retrobaran a la plaça de les Cols a les 13 h. En aquesta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar.

Tot seguit, tindrà lloc els pilars caminant per ordre d’antiguitat. Pujaran i baixaran els vint esglaons de la Seu i intentar completar el recorregut fins a la plaça de la Font, a l’Ajuntament. Els Xiquets del Serrallo buscaran el 26è pilar caminant consecutiu.

L’acte es podrà seguir en directe a la sintonia de Tarragona Ràdio.

Més notícies: