El 2025 es celebrarà el mil.lenari de la fundació de l’Abadia de Montserrat.

L’escriptora reusenca Coia Valls ja va quedar fascinada per la muntanya màgica fa 13 anys, quan va escriure las seva novel.la “Les torres del cel”. Allà ens transporta, justament al moment fundacional, al s.XI, quan l’Abat Oliva ordena la construcció d’un monestir a la muntanya, una decisió que trastoca la vida de les persones que ja hi habitaven, com l’eremita protagonista de l’obra, el Basili.

La trama va més enllà de la creació del monestir, és l’excusa per intentar descriure la màgia tel.lúrica d’una muntanya mística, tant en les seves torres que s’enlairen cap al cel, com en les seves cavitats internes. “Estic convençuda que, després de llegir el llibre, ja no tornareu a veure Montserrat de la mateixa manera “, explica Coia Valls referint-se les mil capes de lectura de la novel.la i també de la muntanya.

La festa de presentació d’aquesta reedició pretén ser una celebració, amb lectures en directe, música vocal i projecció de fotografies del Xulio R. Trigo. Tot plegat, una passejada per l’esquena del drag.