Les Jornades del Romesco tornen a Tarragona, aquest cop seran presents arreu de la ciutat amb la participació de 34 restaurants.La proposta gastronòmica arriba a la seva tercera edició i ho fa amb més força que mai. Va néixer al Serrallo, amb un gran èxit en les dues anteriors ocasions i ara, a banda del barri mariner, s’estendrà per la Part Alta i alguns locals del centre.Els restaurants participants oferiran menús romescaires a l’abast de tothom, amb la salsa tarragonina com a protagonista, cuinada de moltes maneres diferents. A partir del proper dimecres, es podrà participar al Tasta Romesco, la ruta nocturna de tapes en una vintena d’establiments d’arreu de la ciutat. L’endemà arrencaran les Jornades del Romesco amb els menús específics als restaurants i amb un seguit d’activitats.Es tracta del Romesco a les Escoles, per apropar als més menuts les bonances i particularitats d’aquesta salsa tan pròpia de Tarragona, i les sessions de cuines obertes. Els xefs ensenyaran els secrets per fer una bona picada.El president de l’Associació de Restauradors i Comerciants del Serrallo, Matías Leandro, ha explicat a Tarragona Ràdio que la iniciativa es farà ara sota el paraigua de la marca Tarragona Gastronòmica. La bona acollida de les edicions passades els ha engrescat i els fa ser molt optimistes. Les Jornades s’allargaran fins el 28 d’octubre.El proper dimarts, l’Ajuntament i els col·lectius de restauradors signaran un conveni per declarar el Romesco plat típic i propi de la ciutat de Tarragona.