Les jornades dedicades al romesco es consoliden a Tarragona després d’una segona edició de rècord.Aquest diumenge, els restaurants del Serrallo tancaven la iniciativa, després de 15 dies de gran activitat a les cuines. I és que durant aquest temps han ofert menús romescaires i tastets variats, cada vespre de dilluns a divendres, amb aquesta salsa com a protagonista. Si la primera edició ja va ser un èxit, aquesta encara s’ha superat, donat que s’ha allargat més dies i ha comptat amb un programa d’activitats més ampli. S’ha portat a terme fins a cinc degustacions populars de sípia amb romesco a la pèrgola de la Confraria de Pescadors i al Mercat Central. S’ha repartit unes 1.500 racions. També han tingut una molt bona acollida les presentacions i demostracions que s’han fet a les escoles del barri i a quatre més de la ciutat. Fins i tot, els cuiners del Serrallo s’han desplaçat al centre penitenciari de Tarragona per ensenyar els secrets d’una bona picada. El president de l’Associació de Comerciants i Restauradors del Serrallo, Matías Leandro, fa una valoració positiva de les jornades, que s’han consolidat en molt poc temps.En el marc de les jornades, els restaurants han obert les seves cuines per ensenyar els secrets per elaborar un bon romesco.