El gremi d’hostaleria qualifica l’estiu d’excel·lent, però «amb matisos». S’han assolit a la demarcació rècords en quant als resultats econòmics dels allotjaments turístics. En canvi, pel que fa al consum en la restauració, la facturació ha anat a la baixa.
El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado, ha explicat a Tarragona Ràdio que s’han arribat a xifres molt elevades pel que fa als resultats econòmics de les pernoctacions en hotels tot i que aquestes han estat més curtes i s’han fet menys reserves.
En el consum a la restauració es manté la tònica a la baixa de l’any passat. El client nacional ha tocat sostre encara que l’estranger ha crescut. Tot plegat ha propiciat una davallada dels ingressos econòmics del sector.
La Federació celebra aquest dilluns al vespre el sopar anual que coincideix amb el seu 48è aniversari. Es portarà a terme al Mas de la Boella i reunirà 400 persones. Serà apadrinat pel xef Oriol Castro del restaurant Disfrutar.