Aquesta és la tendència que ha detectat últimament l’Observatori contra l’homofòbia. L’entitat té un equip a nivell territorial a Tarragona, que ha vist incrementat en un 2% el nombre de denúncies en el que portem d’any. Tot i això, només són 6 les persones que s’hi han posat en contacte per reportar situacions de violència física o verbal per raons de gènere. “Encara no s’utilitza prou aquesta via de denúncia, hi ha certa por a fer pública l’agressió. Sabem que es donen més casos dels que ens arriben”, explica Joan Manel Burillo, portaveu de l’Observatori a Tarragona.

Una tendència en alça, que darrerament observen, és l’increment de casos d’LGTBI-fòbia als centres escolars. Demanen, doncs, més recursos per dur a terme programes educatius que frenin aquesta situació. És per això que l’Observatori contra l’Homofòbia de Tarragona ha convocat una concentració aquesta tarda davant la seu dels serveis territorials d’educació.

A través del mail o el web de l’OCH es pot fàcilment comunicar qualsevol incidència. Els tècnics contacten amb la víctima, li expliquen els passos que pot seguir per denunciar, tot i que, en molts casos, no arriba a presentar queixa oficial. “Sempre els recomanem que denunciin, però moltes no s’atreveixen o no volen passar per això. Respectem la seva decisió”

L’Observatori contra l’homofòbia compta amb un equip de professionals i voluntaris que assessoren psicològica i jurídicament les víctimes d’agressions per raons de gènere. De fet, tot i el nom de l’entitat, la seva assistència s’amplia al col.lectiu LGTBI, amb especial incidència darrerament en la comunitat trans.

Avui és celebra el Dia Mundial contra l’LGTBI-fòbia, sota el lema “Junts sempre: Units en la diversitat“, com a rebutx a moviments feministes transexcloents i posant de manifest la diversitat del col.lectiu.