El periodista tarragoní Lluís Amiguet serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2017. Amiguet és l’autor, juntament amb Víctor Amela i Imma Sanchís, de les entrevistes que diàriament apareixen a la contraportada de la Vanguardia. Malgrat que ja fa anys que no resideix a Tarragona, manté vincles familiars a la ciutat i també laborals, com a professor associat a la URV, on imparteix classes de periodisme.

Aquest dimecres, ha estat rebut oficialment a l’Ajuntament per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i per la tinent d’alcalde de Festes, Begoña Floria.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Amiguet ha recordat que va estudiar a l’institut Martí i Franquès, on a primer de BUP eren 33 alumnes a classe i n’hi havia molts pocs que parlessin català. Diu que per l’institut va ser un autèntic model de convivència, el mateix que considera hi ha a la seva ciutat.

Assegura que la ciutat té pell i aquesta és ‘com l’ànima de Tarragona; amb la seva llum especial i el tarannà dels tarragonins que no es perd mai, per lluny que siguis’.

De l’àmbit professional, ha relatat dels més de 15 anys d’entrevistes a la Contra l’empremta de personatges singulars, com Woody Allen, al que ha entrevistat set vegades. Sobre el director de cinema, assegura que té frases genials i rodones, que faciliten molt el posterior titular, tot i que és un gran pessimista i molt tímid.

Sobre el Pregó, diu que encara no té del tot clar com serà però si que està segur de que li agradaria cantar un gol del Nàstic, tot recordant el seu passat radiofònic a la ciutat fent el ‘minuto y resultado’ de l’equip grana.

El pregó de la festa major de Tarragona es farà el pròxim 21 de setembre al saló de plens del Palau Municipal.

 

Amiguet es va llicenciar en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i Filologia Hispànica a la UB. Després, va estudiar Relacions Internacionals a la Universitat de Nova York. Com reporter de La Vanguardia ha cobert des de la independència dels països bàltics al final de l’apartheid a Sud-àfrica. Des de Nova York va seguir les primeres eleccions que va guanyar Bill Clinton i va ser el primer periodista que va informar a Espanya sobre el naixement d’Internet.