La cantant Maria Arnal torna al Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona després de l’èxit de Mil Sibil·les el darrer Nadal. En aquesta ocasió, aquest divendres 28 d’octubre a les 20 h, Arnal s’aliarà amb el duo Lolo & Sosaku per al recital ‘Acció primigènia’ que entrellaça la veu d’Arnal, carregada d’espiritualitat, amb la música maquinal que emana de les escultures sonores creades pel duet  argentino-japonès. L’actuació tindrà lloc a la Sala de Ball de Casa Canals, i només es podrà seguir des del pati de la casa, en un luxós joc de miralls i distàncies. 

El recital que s’estrena a Mèdol és el preàmbul del programa d’activitats d’Ones de Resistència, un projecte expositiu col·laboratiu conduït per Fito Conesa que té com a leitmotiv la veu i les sonoritats i que es presentarà a Les Golfes a finals de gener. 

Maria Arnal i Lolo & Sosaku parteixen d’estils molts diferents per trobar-se i crear una textura harmònica atrevida i sorprenent, entre la màquina humana i l’ànima robot. La partitura d’Arnal beu del folklore i les fonts orals, a les que reinterpreta des d’un tractament molt personal. Lolo & Sosaku són creadors d’instal·lacions sonores a base de mecanismes automatitzats, i la seva proposta s’inspira en els antics instruments mecànics, com les pianoles, i en la tradició japonesa de les nines automates. 

Divendres 4 de novembre a les 19 h, la Sala Plana de la Casa Canals també acollirà la projecció de la nova remesa de la sèrie de vídeos produïts per Cultura Verda i realitzats per David Serra sobre artistes contemporanis vinculats des de diferents vessants a la natura, el medi ambient o l’ecologia i on ens parlen de com el seu entorn es reflecteix en la seva obra i vida. A més dels vídeos Inside out amb Roser Oduber i Una petjada al bosc amb Núria Rion, en acabar, es farà un col·loqui amb el director i es projectarà Delimitació de Jordina Ros i Pere Estadella i, després, faran una breu acció performativa.