En aquesta edició parlem amb la geògrafa Marina Martín, qui està elaborant un estudi a la ciutat de Tarragona des de l’enfoc de l’urbanisme feminista. Martín ha explicat que des de la Universitat Rovira i Virgili estan estudiant sectors de la ciutat per aplicar mesures per millorar la qualitat de vida dels veïns. No només es tracta que hi hagi carrers més enllumenats sinó també que la mobilitat sigui més accessible, i tingui en compte aspectes com la interseccionalitat.

Per complementar  i aprofundir aquesta visió, en el programa vam convidar a Blanca Valvidia del Col·lectiu Punt 6 de Barcelona, que han estat pioneres en la implementació de l’urbanisme feminista a casa nostra. 

L’urbanisme feminista és una corrent  que va néixer a finals dels anys vuitanta i principi dels noranta a la ciutat de Mont-real, arran el creixement de les agressions sexuals. Els grups feministes de la ciutat quebequesa van pressionar l’ajuntament perquè hi fes alguna cosa. D’aquesta pressió, en va sorgir la necessitat de millorar l’espai per tal que les dones s’hi sentissin més segures. Fruit d’aquest esforç, l’ajuntament de Mont-real va crear el Conseil des Montréalaises(Consell de les Mont-realeses), un grup de dones que assessora les decisions del consistori des de la perspectiva de gènere.

Escolta el programa:

Més notícies: