Fins aquest divendres, més de 200 professors d’arreu del món participaran en una trobada internacional a la URV. Sota el lema «Construïnt ponts per a un futur sostenible en la formació del professorat» abordaran els reptes actuals de l’educació.
Experts sobre formació del professorat dels cinc continents del món s’han desplaçat fins a la Universitat Rovira i Virgili per abordar els reptes actuals de la formació del professorat a nivell global, marcat per la sostenibilitat, la transformació digital i la diversitat cultural.
Mercè Gisbert, catedràtica en Tecnologia Educativa a la URV i membre del comitè organitzador, ha destacat la jornada per posar sobre la taula la formació al llarg de la vida com a professionals des d’una perspectiva global, posant el focus en tres aspectes: professionalització; impacte tecnològic en formació i especialment pel que fa al camp de la intel·ligència artificial i, finalment, des del punt de vista de la sostenibilitat.
Carlos Vargas, expert internacional en polítiques educatives globals, cap de desenvolupament a la UNESCO que dirigeix la secretaria del grup de treball internacional sobre docents per a l’educació 2030, ha presentat l’informe mundial de l’UNESCO sobre el personal docent. En aquest, Vargas planteja que s’ha de transformar la formació docent.
En total s’hi presentaran 150 ponències. La jornada, que va començar aquest dimecres, uneix per primera vegada la 8a Conferència biennal de la Federació Mundial d’Associacions per a la Formació del Professorat i la Conferència de Primavera de l’Associació per a la Formació de Professorat a Europa.
- Les 55 sirenes de risc químic de Tarragona s’activen correctament en la prova de Protecció Civil
- Tarragona planteja mesures per fer front al sensellarisme ocult
- Juan Manuel Ruíz: “És molt difícil canviar el Ph del mar”
- José Alsina: “En un any es poden concentrar 7 tones de residus plàstics a les costes de Barcelona”
- Claudio Barría: “L’any passat vam registrar més mantes que els últims 50 anys”