Presentar investigacions sobre temes com la salut, l’alimentació, els conflictes socials o les polítiques públiques des de la perspectiva de l’antropologia. Aquest és l’objectiu del “Congrés Estatal d’Antropologia. Perifèries, fronteres i diàlegs” que enguany celebra seva 13a edició la primera setmana de setembre a la ciutat de Tarragona.
La catedràtica d’antropologia social i membre del comitè executiu del congrés, Dolors Comas, n’ha parlant en una entrevista al Matí de Tarragona Ràdio on ha destacat que els preparatius estan molt avançats i només falten els darrers detalls de logística.
El cicle aplegarà més de 500 persones i 21 simposis d’investigació sobre àmbits molt diversos. Segons explica Comas, es tractaran temàtiques molt transversals aplicables a moltes disciplines. En aquest sentit, l’antropologia aporta un focus, les persones, i una metodologia a través del treball etnogràfic (entrevistes i observació).
Comas destaca les dimensions i la importància d’aquest esdeveniment a nivell estatal i internacional, amb gent procedent de molts països. No obstant, el congrés també vol donar a conèixer la ciutat. Per això s’organitzaran diverses activitats, visites i actuacions encaminades a potenciar el municipi.
El certamen està organitzat per la Federació d’Associacions d’Antropologia i l’Institut Tarragonès d’Antropologia amb la col·laboració de la Diputació, l’Ajuntament, la URV i el patrocini de Repsol. El congrés, dirigit a professionals i a interessats en l’antropologia, es farà del 2 al 5 de setembre.