Moha Quach considera que el Premi Nacional en la categoria de Revelació és un reconeixement a la cuina que es fa a la ciutat de Tarragona. El xef del restaurant El Terrat va néixer al Marroc el 1990 i la seva cuina és una fusió del menjar romà, tarragoní i africà.
Moha ha explicat a Tarragona Ràdio que els Premis Nacionals atorgats per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició són un reconeixement a la feina feta i a l’aposta per escollir productes de la terra.
El xef d’origen marroquí que lidera el restaurant El Terrat des de fa set anys, recorda que els seus plats fusionen productes tarragonins com el romesco, plats amb passat romà i aliments de la seva terra.
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha destacat precisament la capacitat per recuperar el passat romà de la ciutat a través de la seva cuina plena de productes del litoral tarragoní i receptes marroquines. Ara, Moha Quach somia en tenir un dia una estrella Michelin.
El xef Marc Gascons, del restaurant Els Tinars de Llagostera i Fermí Puig, mort l’any passat, han estat distingits amb els Premis Nacionals de Gastronomia 2025. Des de l’edició anterior, els guardons es divideixen en dues categories principals: cuina d’autor i cuina tradicional. Quach s’ha endut el Premi Revelació, i Montse Serra, del restaurant Miramar de Llançà ha estat guardonada amb el Premi Cap de Sala.
- La Plaça Corsini acollirà la segona edició del Festival Pride de Tarragona
- La campanya forestal arrenca a Tarragona amb la crida a no abaixar la guàrdia tot i el final de la sequera
- Quach: “Volia ser mecànic, però una crema catalana em va connectar amb la mare i l’àvia, grans cuineres tradicionals”
- La inflació torna a recular a Tarragona i l’Ebre al maig i se situa en l’1,8%
- Una trentena de socorristes pentinaran a diari el litoral de la ciutat durant la campanya d’estiu