EL banc dels aliments de les comarques de Tarragona ha estrenat un nou Centre de distribució a la ciutat de Tarragona. La nau industrial, d’uns 1.800 metres quadrats està situada al Polígon Riuclar de Tarragona i permetrà millorar la logística de rebuda i repartiment d’aliments que realitza l’entitat a nivell del territori.

El nou magatzem, que se suma al que la Fundació té a la ciutat de Reus, implicarà també un canvi d’estratègia i en el sistema de treball i repartiment del territori. Ho ha avançat a Tarragona Ràdio el president del patronat de la Fundació del Banc dels Aliments, Josep Maria Solanes. Parla de diversificar els espais i modificar els sistemes de treball.

Solanes diu que el nou centre de distribució a la ciutat també ajudarà a reforçar la presència de voluntariat de proximitat a Tarragona. Des del Banc dels Aliments asseguren que darrerament la situació és més complicada i alerten que s’ha agreujat pels canvis en el sistema de repartiment d’aliments de la Unió Europea que ara aposta per les targetes moneder en detriment dels productes directes. També apunten que segueix creixent, cada cop més, el nombre de persones i entitats que necessiten del suport alimentari en el seu dia a dia.