Durant el Consell Plenari d’aquest divendres s’ha posat sobre la taula la celebració de la Feria d’Abril, que s’ha complicat després que el concurs públic hagi quedat desert. Les entitats disposades a organitzar-la consideren que la dotació pressupostària no és suficient.

La portaveu del Partit Socialista, Sandra Ramos, ha preguntat al govern si hi ha una intenció real perquè la Feria se celebri. També ha traslladat el dubte sobre quines accions s’estan duent a terme perquè el conflicte es resolgui.

L’alcalde, Pau Ricomà, ha volgut deixar clar que l’Ajuntament no té cap aversió ni a la Feria ni a la cultura andalusa. Ha defensat que des del Govern han donat el mateix suport a les entitats que sempre, i ha lamentat que amb les mateixes condicions, els organitzadors no puguin tirar la Feria endavant.

Ricomà ha recalcat que l’Ajuntament no és l’única institució que dona subvenció a la Feria. També ha apuntat que municipalitzar la Feria de Abril seria un error amb «tuf electoralista», considerant que la Feria està prevista de celebrar-se uns 20 dies abans de les eleccions.

Dídac Nadal també ha volgut intervenir, reiterant que l’Empresa de Mercats està aportant la mateixa quantitat econòmica que altres anys, 15.000€. Ha posat el focus en la Diputació de Tarragona, que no ha habilitat cap subvenció perquè la Feria d’Abril es pugui celebrar. Tot i que l’Ajuntament admet que la situació és complicada, en cas que es resolgués, la Feria està prevista pel cap de setmana entre el 28 d’abril i 1 de maig, a Bonavista.