Podem no es mou i no avalarà els pressupostos de l’Ajuntament de Tarragona per enguany. La formació lamenta que el govern municipal no hagi reconegut que el canvi d’executiu del juny, amb l’entrada de Junts i la CUP i la sortida d’En Comú Podem, fos un error. No obstant això, deixaran la decisió final en mans de Carla Aguilar-Cunill.

Després de dos mesos de negociacions, la posició de Podem no ha canviat respecte a l’inici. La formació, que forma coalició amb Tarragona En Comú, opta finalment pel no, tal com avança aquest dijous el Diari Més. El veto continua naixent de la desconfiança amb Esquerra Republicana per la gestió dels canvis a l’executiu tarragoní el passat juny. En Comú Podem sempre ha defensat que se’ls va “expulsar” de l’equip. Per Podem, era condició sine qua non que els republicans reconeguessin públicament que va ser un error.

Ara bé, aquest podria no ser el final del camí dels pressupostos del 2022. A l’altra banda de la coalició, tres quartes parts de la militància de Tarragona En Comú sí que vol aprovar els pressupostos. En aquest sentit, Mariano Pescador, secretari d’Organització de Podem Tarragona, afirma que deixaran en mans de la consellera Carla Aguilar-Cunill la decisió final envers els comptes municipals. Diu que passi el que passi no tindrà conseqüències.

Mariano Pescador, secretari d’Organització de Podem Tarragona.

Dilluns vinent l’assemblea de Podem Tarragona es reunirà per donar per acabat el procés de negociació.