Dues empreses relacionades amb energies renovables i dues més amb la dieta mediterrània han estat les guardonades en l’onzena edició dels premis Tarraco Empresa Jove. Aquest certamen vol promoure la creació de noves empreses i consolidar les que ja existeixen de fa poc. En aquest convocatòria s’han presentat 14 propostes. En total s’atorguen sis premis, en tres categories diferents, una d’elles destinada a estudiants. El premi a la millor memòria s’atorga a empreses creades durant en els darrers 2 anys,. L’empresa guanyadora, Energy Plus Efficiency, és una consultoria en temes energètics i industrials. En segon lloc ha quedat Arateco, una empresa d’enginyeria i tractaments mediambientals. El tinent d’alcalde de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor, destaca que es premien projectes viables i que obren portes a nous sectors. En la categoria de millor projecte s’ha concedit el primer premi a Essències a mà, una iniciativa per a la barreja i comercialització d’espècies. El seu impulsor, Andrés Grego, explica que va tenir la idea cuinant a casa seva. El segon premi al millor projecte és per la Cocotte, una pastisseria amb productes naturals on també es faran activitats culturals. El certamen Tarraco Empresa Jove també ha premiat dos projectes d’alumnes de l’institut Comte de Rius. Un sobre energies renovables i l’altra sobre gestió de la llar.