Sancionat un mateix autor amb 8.000€ per dos abocaments incontrolats a la ciutat. El 2022 es van interposar 58 sancions greus i 392 lleus per incompliment de l’ordenança de convivència ciutadana en espais públics.

En només dos dies de diferència, els tècnics de Neteja Pública i els agents de la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana (UMA) de Tarragona, han tingut coneixement i han denunciat dos abocaments incontrolats en dues zones boscoses diferents al terme municipal, al mateix autor.

D’una banda, aquest dissabte 28 de gener els agents van rebre una trucada denunciant un abocament amb molts objectes voluminosos, a la zona de la Torre dels Escipions. Un cop detectat i mitjançant inspecció ocular dels residus abocats, així com realitzant les investigacions oportunes, detecten l’autor del presumpte abocament. Finalment, aquesta persona és citada a comissaria per tal de reconèixer els fets i notificar-li la sanció corresponent, de 4.001€ segons la Llei de Residus.

D’altra banda, el dilluns 30 de gener s’avisa d’un segon abocament per la zona de l’Escorpí enmig del bosc. Les investigacions oportunes detecten que es tracta del mateix infractor i la sanció torna a ser de 4.001€.

El passat any 2022 es van imposar 58 sancions per incompliment de la Llei de residus, amb imports que van dels 1.000 € als 4.001 €. Amb les sancions, el seguiment continuat i neteja i control setmanal dels abocaments, els darrers anys s’han reduït els punts de grans abocaments històrics del municipi. El 2022 també es van interposar 394 sancions lleus, la majoria per abandonament en espais públics de qualsevol mena de residu que hauria de ser lliurat al servei de voluminosos.