Segona jornada del I Congrés Tècnicocultural del Romesco amb més taules rodones, ponències i sessions de cuina. Roberto Panizza, referent internacional en la promoció del pesto genovès ha obert el dia.
La primera ponència ha anat a càrrec de Roberto Panizza, qui ha exposat estratègies per internacionalitzar una salsa tradicional i posicionar-la com a element identitari. Precisament, Panizza, , referent internacional en la promoció del pesto genovès ha explicat a Tarragona Ràdio que “no hi ha cap estratègia específica en la seva difusió, sinó que ha estat algo espontani que ha evolucionat al llarg dels anys”.
Durant el dia s’han acollit taules rodones d’innovació, patrimoni i producció local, amb representants de la DOP Avellana de Reus, DOP Siurana i DO Tarragona. Sessió de cuina “Gastrosàvies” amb degustació i productes, amb la transmissió de coneixement i tradició per part de dones que fa anys que elaboren romesco. Una de les veus més tradicionals del Serrallo i pescador amb més de 35 anys d’experiència, Xavier Veciana, ha explicat a Tarragona Ràdio que el romesco continua viu per què l’han sàpigut mantenir, fent-lo sempre de la mateixa manera.
El I Congrés Tècnicocultural del Romesco clourà aquest dijous amb èxit d’assistència i 200 participants entre ponents i inscrits.
- Orgia, de la cia. Miquel Barcelona i el Monstre de la Sala Trono arrenquen la temporada de tardor-hivern d’Arts Escèniques
- Els Natzarens recuperen la Diada de Sant Miquel
- L’Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors celebra 9 anys d’història
- El Museu de les Matemàtiques de Catalunya a Tarragona inicia nova temporada
- El Festival Internacional de fotografia SCAN Tarragona s’inspira en l’aigua