Personalitats de la cultura catalana i tarragonina s’han acostat a la ciutat per dir l’últim adéu a l’actriu.

També hi ha hagut representació institucional, amb el Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

L’acte ha tingut lloc aquest matí a la sala de la litúrgia del tanatori municipal, plena a vessar. Familiars i amics han volgut dedicar unes emotives paraules a Mercè Anglès. Seguidament s’ha pogut veure un vídeo d’homenatge a Anglès que ha acabat amb un llarg aplaudiment.

L’Ajuntament de Tarragona ja va fer públic ahir el seu condol a través d’un comunicat en què lamentava profundament la pèrdua de Mercè Anglès.

Amb una vida dedicada a la interpretació, Anglès, va morir ahir a la matinada després d’una malaltia que ja l’havia apartat dels escenaris els últims vuit mesos.

L’actriu va estudiar dramatúrgia a l’antiga EMAT, l’escola Municipal d’Art Dramàtic de Tarragona i va iniciar-se al teatre a la nostra ciutat participant en muntatges escènics de la companyia La Moderna, amb títols com La ràbia al cos o Ningú no dona un duro. Als noranta va formar part de la companyia Trono Villegas en diverses accions (La nit dels oracles i El judici del rei carnestoltes) i també a In nomini dei, escrita i dirigida per Oriol Grau. 

De fet, la darrera obra que tenia programada a la ciutat, ‘Ricard III’, de Shakespeare, a la Trono, ja es va haver de suspendre el passat mes de gener.

Va ser una de les actrius que va participar ara fa un parell d’anys en les lectures de la inauguració del Teatre Tarragona, amb Muntsa Alcañiz, Mercè Rovira i els actors Fermí Fernández, Oriol Grau i Joan Pascual.

 

La tarragonina va triomfar al panorama català

Anglès va treballar amb directors com Calixto Bieito, Sergi Belbel, Carme Portaceli, Magda Puyo o Ricard Salvat, entre altres. També va fundar la companyia, Q-ars Teatre, amb Anna Güell, el 2002, amb la que havien obert una línia d’espectacles d’arrel clàssica i dramatúrgia contemporània, habitualment amb protagonistes femenines.

Havien representat clàssics grecs, com ‘F3dra. Pleasure and Pain’, ‘Ilíada’, ‘Suplicants’ o ‘Elèctra’, però també obres a partir de textos. Anglès també havia treballat a la televisió, a les sèries ‘Estació d’enllaç’, ‘Laberint d’Ombres’ i ‘La Riera’.