Benvinguda gastronòmica al carnaval 2.006 a Tarragona. El tret de sortida s’ha fet aquest diumenge a la Plaça de la Font i tot i la inestabilitat del temps força gent va participar del vermut que van oferir els ganxets de Reus i el Xarró que van preparar les colles tarragonines.El convidat d’honor va ser el polifacètic Pere Tàpies que va valorar molt positivament l’escudella que els cuiners van preparar a la mateixa plaça des de primeres hores del matí.El cuiner, Josep Viñols, va recordat que aquest àpat era típic dels treballadors del camp.Pel que fa a la tradicional trobada de les colles de carnaval de Tarragona i Reus els seus discursos es van encarregar de recordar la rivalitat de els dues ciutats.El carnestoltes d’enguany, Iñaqui Portugués, va destacar l’arribada del Corte Inglés a Tarragona com una de les enveges dels de la Capital de l’Alt Camp.Un cop arrancat el carnaval d’enguany amb la gastronomia els actes previstos per avui es faran al Teatre Metropol a partir de les vuit del vespre. En aquest indret s’ha previst la inauguració d’una exposició de l’Agrupació Fotogràfica dels 25 anys del carnaval democràtic de Tarragona. A continuació s’ha programat una degustació de Chartreusse i de botifarra d’ou.
Redacció Tarragona Ràdio