Es tracta dels primers Premis Gastronòmics Tarragona, que avalen les nou estrelles Michelín. Apadrinats pels germans Torres i tots els xefs amb estrella Michelin de la província, volen reconèixer l’excel·lència culinària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Els guardons estan coorganitzats per Tarragona Turisme amb el Patronat de Turisme de la Diputació.

Els classificats són: Adrià Viladomatlaksa de gamba de Tarragona-; Carlos Martingamba Vermella de Tarragona-; Joan Llaberiaromesquet de gamba vermella de Tarragona-; Josep Queralt gamba de Tarragona, el seu coral, algues i rovell d’ou cruixent-; Omar Moralesarròs negre a la meva manera amb la seva gamba vermella en sal– i Roger Murtro -laksa de gamba vermella amb els seus wonton-.

En l’apartat de cocteleria, els finalistes són Alex Colladocòctel Marie Stopes-; Jordi Vizcarrocòctel tarragoní-; i Ruben LópezFatwashing-.

L’acte inaugural d’aquest divendres al matí es podrà seguir en directe a Tarragona Ràdio amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó; el xef i representant del jurat del concurs de cuina Pep Moreno; l’expert en mixologia i jurat del concurs de cocteleria Sergio Estévez; el president de l’AEHT, Francesc Pintado; i la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé.