Es tracta dels primers Premis Gastronòmics Tarragona, que avalen les nou estrelles Michelín. Apadrinats pels germans Torres i tots els xefs amb estrella Michelin de la província, volen reconèixer l’excel·lència culinària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Els guardons estan coorganitzats per Tarragona Turisme amb el Patronat de Turisme de la Diputació.
Els classificats són: Adrià Viladomat –laksa de gamba de Tarragona-; Carlos Martin –gamba Vermella de Tarragona-; Joan Llaberia –romesquet de gamba vermella de Tarragona-; Josep Queralt –gamba de Tarragona, el seu coral, algues i rovell d’ou cruixent-; Omar Morales –arròs negre a la meva manera amb la seva gamba vermella en sal– i Roger Murtro -laksa de gamba vermella amb els seus wonton-.
En l’apartat de cocteleria, els finalistes són Alex Collado –còctel Marie Stopes-; Jordi Vizcarro –còctel tarragoní-; i Ruben López –Fatwashing-.
L’acte inaugural d’aquest divendres al matí es podrà seguir en directe a Tarragona Ràdio amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó; el xef i representant del jurat del concurs de cuina Pep Moreno; l’expert en mixologia i jurat del concurs de cocteleria Sergio Estévez; el president de l’AEHT, Francesc Pintado; i la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé.