Tarragona és una de les ciutats que més gasta en aigua embotellada. Ho recull l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona EMATSA que assumeix el repte de canviar la tendència. L’empresa treballa en accions i el control dels components de l’aigua per millorar la qualitat de l’aigua.

Els habitants de Tarragona tenen el record de fa 30 anys quan l’aigua corrent que arribava als habitatges provenia d’aqüífers i era salada. Després de les accions d’incorporació al Consorci d’Aigües i de la potabilització dels anys 90, el president d’EMATSA, Jordi Fortuny, diu que el gust de l’aigua ha millorat molt i que no es beu de l’aixeta pel gust que té. Amb tot, Fortuny ha expressat que controlen tots els valors de l’aigua i que s’hauria de beure més de l’aixeta.

Fortuny ha recordat que el minitransvasament de l’Ebre fa que arribin 4 metres cúbics per segon i ha destacat la petjada ecològica que implica produir i consumir aigua embotellada.