Cada cop són més habituals i afecten a més persones del nostre voltant. Es calcula que cada any els mosquits causen la mort a més de 725.000 persones a tot el món. El mosquit tigre va arribar a Espanya el 2004 i Catalunya n’és la principal via d’entrada.

Què podem fer a nivell individual? Jordi Bru és tècnic del servei de neteja municipal i ens explica què podem fer a nivell individual per a combatre el mosquit tigre. “Els espais on s’acumula aigua durant períodes llargs, entre set i deu dies, són espais propicis per a desenvolupar el mosquit”, explica Bru, que detalla que, a nivell particular “cal estar molt atent a no generar aquest tipus d’espais dins de casa, en punts com les zones on guardem aigua per a regar o en els punts on aportem beguda a animals de companyia, per exemple”.

Els experts apunten que la incidència de la picada d’aquesta espècie és “diferent segons cada persona” i que el millor per a evitar el dany que causa aquesta espècie és “evitar els punts de cria”. La campanya d’actuació contra el mosquit tigre s’allarga, habitualment, fins a finals del mes d’octubre.

Deixa un comentari

Al deixar un comentari accepto les condicicons detallades en la nostra política de privadesa

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *