Tarragona perfila com serà tècnicament el Concurs de Castells del retrobament de les colles. La cita, recordem, arribarà l’1 i 2 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça i amb la prèvia del 25 de setembre a Torredembarra. Un dels canvis és que s’acceptarà l’aleta a l’antiga en els pilars i que el rànquing s’actualitzarà amb les diades que es facin fins el 31 d’agost.

El Concurs de Castells marcarà el punt culminant d’una represa castellera que està sent dura i lenta. Però l’organització del certamen és un al·licient i s’està treballant colze a colze amb les colles perquè tothom s’hi senti còmode. En aquesta línia, la Comissió Assessora ha aprovat alguns canvis en la normativa. D’una banda, s’acceptarà l’aleta a l’antiga en els pilars, és a dir, que serà igualment vàlid que l’enxaneta aixequi la mà com que les col·loqui a la cintura. D’altra banda, en estructures amb diverses enxanetes, cada aleta no realitzada rebrà penalització.

Ester Roca, directora del Concurs, ha explicat que les 42 colles participants s’escolliran, com és habitual, a través del rànquing que registra les cinc millors diades de cada entitat. En aquesta edició, es tindrà en compte les diades compreses entre l’1 de setembre del 2019 i el 31 d’agost d’enguany.

La taula de puntuacions serà la que es va aprovar el 2019. Inés Solé, consellera de Cultura, ha manifestat que l’objectiu és que sigui “el Concurs de les emocions i del retrobament amb les colles”.

La venda d’entrades s’iniciarà el 27 de juliol a les 10h. Per la jornada de dissabte costaran 6 euros, 15 i 12 euros per la de diumenge. Cada usuari en podrà adquirir un màxim de quatre.